Προγνωστικά Σήμερα
  • Follow Us -
17

Super League: Με ή χωρίς VAR οι κακές διαιτησίες συνεχίζονται

Για μία ακόμα φορά με όσα έλαβαν χώρα σε αγώνα της Super League διαπιστώσαμε πως έχει χαθεί ο έλεγχος σε όλα τα επίπεδα και πως πρέπει επιτέλους ν’ αλλάξουν ορισμένα πράγματα.


Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ για την έκτη αγωνιστική των playoffs της Super League. Το συγκεκριμένο ματς δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον κι εκτός του γοήτρου που υπήρχε από τις δύο πλευρές δε διακυβευόταν κάτι άλλο.

Παρ’ όλα αυτά είδαμε πράγματα, τα οποία ήταν άσχημα και κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουν να υφίστανται στα ελληνικά γήπεδα.

Συγκεκριμένα από το ντέρμπι των αιωνίων θα μπορούσαμε υπό άλλες συνθήκες να κρατήσουμε πολλά θετικά στοιχεία που αφορούσαν το αγωνιστικό κομμάτι.

Ωστόσο για μία ακόμα φορά καλούμαστε να συζητήσουμε κυρίως πράγματα που δεν αφορούν τους βασικούς πρωταγωνιστές ενός αγώνα, καθώς ότι έλαβε χώρα στο ΟΑΚΑ ήταν πραγματικά λυπηρό και δυστυχώς συχνό φαινόμενο σε πολλά ελληνικά γήπεδα.

Εδώ και πολλά χρόνια σε πολλά ματς οι διαιτητές καταφέρνουν με τον τρόπο τους να γίνουν οι αρνητικοί πρωταγωνιστές ενός παιχνιδιού.

Παίξε στοίχημα με τις μεγαλύτερες αποδόσεις στο stoiximan.gr!

Μάλιστα εξαιτίας των αποφάσεών τους αντλούν όλα τα φώτα πάνω τους κι έτσι ο καθένας παύει ν’ ασχολείται με τους ποδοσφαιριστές και σχολιάζει τις λανθασμένες διαιτητικές αποφάσεις που πάρθηκαν κι επηρέασαν τη ροή ενός αγώνα.

Τη φετινή χρονιά, όταν μιλάμε για διαιτητικά λάθη, η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο σοβαρή, καθώς το VAR μπήκε στις ζωές μας για να αποφεύγονται τέτοιου είδους σφυρίγματα.

Λάθη γενικότερα μπορεί να γίνουν σ’ ένα ματς, καθώς όλοι είναι άνθρωποι, συνεπώς και οι διαιτητές, όμως μερικές αποφάσεις που είδαμε να παίρνονται στο ντέρμπι, μας μαρτυρούν την παντελή έλλειψη ικανοτήτων των Ελλήνων διαιτητών που σφυρίζουν τα παιχνίδια.

Δεν είναι τυχαίο που όλες οι ομάδες σε σημαντικά παιχνίδια ζητούν ξένους διαιτητές πλέον. Όσο κι αν δε μας αρέσει αυτό, είναι μια άκρως αποτελεσματική λύση, την ώρα που η διαφορά προσέγγισης ενός ματς από ξένο κι από ντόπιο διαιτητή φαίνεται κι απέχει πολύ σε σύγκριση.

Στο ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό ορίστηκε ο Γιώργος Κομίνης. Ο συγκεκριμένος διαιτητής έχει γίνει γνωστός κυρίως από τη φάση της Τούμπας που ουσιαστικά έκρινε πριν δύο χρόνια τον τίτλο ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.

Σ’ εκείνο το ματς ο Κομίνης ακύρωσε γκολ του ΠΑΟΚ και περίπου μία ώρα μετά το μέτρησε στ’ αποδυτήρια, όταν πια το ματς είχε διακοπεί λόγω της εισβολής του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο με όπλο.

Bet365: Δείτε κορυφαία αθλητική δράση ζωντανά στη συσκευή σας! (21+)!

Βάση των όσων είδαμε στο ντέρμπι των αιωνίων, εμένα προσωπικά μου γεννάτε η απορία αν όντως πρέπει να σφυρίξει άλλο ματς τέτοιου επιπέδου ο συγκεκριμένος διαιτητής.

Δεν είναι ωραίο να μιλάμε για τη διαιτησία, όμως απ’ αυτό το ματς δε γίνεται να παραλείψουμε αυτό το κομμάτι. Για να καταλάβετε πόσο κακή ήταν η διαιτησία του Κομίνη, φτάσαμε στο σημείο να λέμε ότι ευτυχώς που δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον το ματς.

Πράγματι όσο λυπηρό κι αν ακούγεται κάτι τέτοιο είναι πέρα για πέρα αληθινό. Αν αυτό το ματς είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, δεν ξέρω αυτή τη στιγμή τι θα γινόταν από τις διοικήσεις των δύο ομάδων και φυσικά από τον κόσμο τους.

Κι εδώ έρχομαι να θέσω κι ένα επιπλέον ερώτημα. Πως είναι δυνατόν με τέτοια ματς που κάνουν οι Έλληνες διαιτητές να τους εμπιστευτούν ξανά οι παράγοντες και οι οπαδοί των ομάδων; Είναι κρίμα να σφυρίζουν ελληνικά παιχνίδια, ξένοι διαιτητές αλλά αυτή τη στιγμή φαίνεται πως άλλη λύση δεν υπάρχει.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο πάσχει σε πολλά επίπεδα και γενικότερα έχει ένα σωρό προβλήματα. Ένα από τα βασικότερα είναι και το κεφάλαιο της διαιτησίας, το οποίο χρόνια τώρα ταλανίζει μας ταλανίζει και παρά τις προσπάθειες για κάτι καλύτερο (VAR) πάλι είμαστε εδώ να συζητάμε για λανθασμένες αποφάσεις που επηρέασαν τη ροή ενός αγώνα. Έστω κι ενός αγώνα που βαθμολογικά δεν είχε κανένα ενδιαφέρον.

Δημήτρης Δημόπουλος

Dimitris Dimopoulos

- Tipster

Δείτε ακόμα :

Μη χάσετε

Δελτία Τύπου

Αφιερώματα