Προγνωστικά Σήμερα
  • Follow Us -
9

Ταυτοποίηση λογαριασμού στις στοιχηματικές

Ο νόμος περί παιγνίων που επέβαλε την αγορά άδειας από τις ιστοσελίδες στοιχήματος στις οποίες υπάγονται τα στοιχηματικά site, συνοδεύεται από συγκεκριμένες υποχρεώσεις από αυτά. Ανάμεσα σε άλλες υποχρεώσεις τα site δεσμεύονται να γνωρίζουν και τους πελάτες τους.


Βάσει αυτών των δεσμεύσεων, οι στοιχηματικές θα πρέπει να προχωρήσουν σε ταυτοποίηση των πελατών τους εντός 30 ημερών από την εγγραφή τους. Αυτή η διαδικασία δεν επηρεάζει ιδιαίτερα τους παίκτες αφού προϋπήρχε της αλλαγής των κανονισμών. Αυτό που άλλαξε, είναι ότι πριν δεν υπήρχε κάποιο χρονικό περιθώριο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, παρά μόνο πριν από την πρώτη μας ανάληψη.

Τι έγγραφα χρειάζονται για την ταυτοποίηση;

Τα στοιχεία που πρέπει να ταυτοποιηθούν από την στοιχηματική, είναι η ταυτότητα, η ηλικία σας, και η διεύθυνσή σας και να επιβεβαιώσει ότι τα μέσα που χρησιμοποιήσατε για τις συναλλαγές σας ανήκουν σε εσάς.

Αποδεικτικά ταυτότητας/ηλικίας: (Ένα από όλα)

Αστυνομική ταυτότητα
Δίπλωμα οδήγησης
Διαβατήριο
Κάποιες στοιχηματικές δέχονται ως αποδεικτικά τις υπηρεσιακές ταυτότητες αλλά και τα πιστοποιητικά γέννησης

Μη αποδεκτά έγγραφα από τις στοιχηματικές:

Φοιτητικά και άλλα πάσα
Κάρτα ανεργίας
Ληγμένα έγγραφα

Αποδεικτικά διεύθυνσης: (Ένα από όλα)

Λογαριασμός ΔΕΚΟ (τηλεφωνίας, ρεύματος, νερού κλπ) τελευταίου τριμήνου
Κατάσταση τραπεζικού λογαριασμού που έχει αποσταλεί στο χώρο σας
Τρέχον εκκαθαριστικό εφορίας
Βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ (έκδοση από ΔΟΥ, ΚΕΠ)
Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας (όταν δεν έχεις στο όνομά σου λογαριασμό ΔΕΚΟ) έκδοση από ΚΕΠ, Δήμο, Αστυνομικό Τμήμα.

Παίξε στοίχημα με τις μεγαλύτερες αποδόσεις στο stoiximan.gr!

Έγγραφα που δεν γίνονται αποδεκτά από τις στοιχηματικές:

Αποδεικτικά αγορών
Έγγραφα στο όνομα τρίτου
Έγγραφα με ημερομηνία έκδοσης παλαιότερη των τριών μηνών

Αποδεικτικά μέσου συναλλαγών:

Για τραπεζικό λογαριασμό: Κατάσταση τραπεζικού λογαριασμού
Για κάρτες: Και τις δύο όψεις της κάρτας με καλυμμένο τον τριψήφιο κωδικό στην πίσω όψη και τα οκτώ μεσαία νούμερα στην μπροστά.
Για ηλεκτρονικά πορτοφόλια (Skrill, Neteller κλπ): Στιγμιότυπο οθόνης (screenshot) της σελίδας του λογαριασμού σας που περιέχει τα προσωπικά σας στοιχεία.

Η αναζήτηση στοιχείων για την επαλήθευση του λογαριασμού σας είναι μία φυσιολογική διαδικασία. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που οι στοιχηματικές ιστοσελίδες ζητούν από εσάς έγγραφα ταυτοποίησης. Αν δεν το έκαναν, άτομα κάτω του ηλικιακού ορίου (21+) θα μπορούσαν να ανοίξουν λογαριασμό ή άλλοι θα είχαν τη δυνατότητα για άνοιγμα πολλών λογαριασμών με σκοπό την πολλαπλή εκμετάλλευση των προσφορών εγγραφής.

Κάποιοι μπορεί να είναι σκεπτικοί όταν πρόκειται να δώσουν ορισμένα ευαίσθητα δεδομένα στην στοιχηματική, ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι στοιχηματικές εταιρίες δεσμεύονται για την ασφάλεια των εγγράφων των χρηστών τους και των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτά και διασφαλίζουν την ασφάλειά του με κωδικοποίηση του site και των μέσων φύλαξης τους.

Υπάρχουν φορές που τα σταλμένα έγγραφα δεν γίνονται δεκτά. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες όπως αυτές δίνονται από την στοιχηματική. Για παράδειγμα, όταν στέλνετε την ταυτότητά σας, είναι υποχρεωτικό να είναι εμφανείς ολόκληρες και οι τέσσερις πλευρές της και όλα τα στοιχεία να είναι ευκρινή. Σε διαφορετική περίπτωση, το έγγραφο δεν θα γίνει αποδεκτό και η διαδικασία ταυτοποίησης δεν θα ολοκληρωθεί επιτυχώς.

Η καλύτερη νόμιμη στοιχηματική με επιβράβευση*!

Συμπέρασμα

Αν δεν καταφέρετε να ολοκληρώσετε την διαδικασία ταυτοποίησης εντός 30 ημερών από την εγγραφή σας, η στοιχηματική είναι υποχρεωμένη να μπλοκάρει τον στοιχηματικό σας λογαριασμό.

Σε πρώτη φάση θα χρειαστεί να αποστείλετε ένα αποδεικτικό ταυτότητας και ηλικίας και ένα διεύθυνσης. Έπειτα, όταν θα αιτηθείτε κάποια ανάληψη μπορεί να σας ζητηθούν και επιπλέον έγγραφα, όπως αποδεικτικό κατοχής του μέσου συναλλαγής

Όλα τα έγγραφα που στέλνετε θα πρέπει να είναι ευανάγνωστα και ολόκληρα, αλλιώς μπορεί να απορριφθούν. Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει για μερικές μέρες. Οπότε αν δεν θέλετε να στερηθείτε το λογαριασμό σας, φροντίστε να ολοκληρώσετε τη διαδικασία εγκαίρως.

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

cleverbet

- Tipster

Δείτε ακόμα :

Μη χάσετε

Δελτία Τύπου

Αφιερώματα