Προγνωστικά Σήμερα
  • Follow Us -
5

Τα κορίτσια της εθνικής είναι πραγματικές πρωταθλήτριες!

Φέτος το Eurobasket γυναικών διεξάχθηκε στην Τσεχία και μέρος σ’ αυτό όπως είναι λογικό πήρε και η εθνική μας ομάδα. Μια ομάδα που με τις πράξεις της και τα κατορθώματά της κατάφερε να θεωρείται πανάξια πρωταθλήτρια.

Στον αθλητισμό δεν κερδίζει και δεν θεωρείται πετυχημένος μόνο εκείνος που κατακτάει την πρώτη θέση. Ακόμα και οι ηττημένοι έχουν κερδίσει πράγματα και πολλές φορές αυτά που έχουν κερδίσει είναι πολλά περισσότερα από τον πρωταθλητή με βάση τις νίκες και την πορεία σε μια διοργάνωση.

Το συγκεκριμένο άρθρο αποφασίζει να ανοίξει ένα θέμα για το οποίο ελάχιστοι γνωρίζουν ή έχουν ασχοληθεί. Ο λόγος έχει να κάνει με το γυναικείο μπάσκετ. Ένα άθλημα, το οποίο, το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων φιλάθλων έβαλε στην καθημερινότητα του χάρις αυτά τα κορίτσια.

Η Ελλάδα ταξίδεψε στην Τσεχία με δώδεκα παίχτριες και τον προπονητή της, Κώστα Κεραμιδά. Το ταξίδι εκεί σαφώς ήταν γεμάτο όνειρα κι όλα τα κορίτσια ήθελαν να το ζήσουν όσο πιο έντονα γινόταν.

Από την αρχηγό μας την Εβίνα Μάλτση έως και τον τελευταίο άνθρωπο στο τιμ μας. Η εθνική μας ομάδα ξεκίνησε ένα τουρνουά γεμάτο δυσκολίες και προβλήματα, όμως κατάφερε να πετύχει. Κατάφερε να κάνει υπερβάσεις και να δείξει ότι με θέληση, ψυχή και σκληρή δουλειά όλα γίνονται, όλα μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Stoximan.gr: Η καλύτερη νόμιμη εταιρία με 100% επιβράβευση εγγραφής!

Τα συγκεκριμένα κορίτσια μπορεί να είναι αθλήτριες στο χώρο του μπάσκετ, όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο μπορεί κάποιος να τα θεωρήσει. Οι συνθήκες που βιώνει καθημερινά κάθε παίχτρια είναι εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες, με αποτέλεσμα κάθε υπέρβαση να γίνεται ολοένα και πιο γλυκιά, ολοένα και πιο μεγάλη.

Το πιο μεγάλο πρόβλημα είναι το οικονομικό. Σε καμία περίπτωση τα συγκεκριμένα κορίτσια δεν σημαίνει ότι επειδή παίζουν μπάσκετ, έχουν λύσει και το οικονομικό θέμα για την υπόλοιπη ζωή τους.

Υπάρχουν αθλήτριες που έχουν φύγει στην Αμερική και σπουδάζουν, θέλοντας έτσι να συνδυάσουν το μπάσκετ με τις σπουδές (Φασούλα, Χριστινάκη). Από εκεί και πέρα, υπάρχουν κάποιες άλλες πιο μεγάλες (Μάλτση, Καλτσίδου) που είναι απόφοιτες από πανεπιστήμια.

Τέλος, υπάρχουν κι εκείνα τα κορίτσια (Αφροδίτη Κοσμά) που εργάζονται και παράλληλα παίζουν μπάσκετ. Όπως καταλαβαίνετε το γυναικείο μπάσκετ διαφέρει κατά πολύ με αυτό που μας έρχεται στο μυαλό, όταν ακούμε αθλητισμός.

Τα κορίτσια χρειάζεται να κάνουν πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια για να πετύχουν τους στόχους τους, καθώς ορισμένα πράγματα που σε άλλες χώρες θεωρούνται αυτονόητα, εδώ δεν παρέχονται.

Από εκεί και πέρα το μεγαλύτερο ποσοστό των φιλάθλων δεν παρακολουθούσαν και δεν ήξεραν βασικά πράγματα γύρω από την εθνική ομάδα γυναικών. Αρκετοί μάλιστα θεωρούσαν και χάσιμο χρόνου να κάτσουν να δουν ένα παιχνίδι γι’ αυτά τα κορίτσια.

Sportingbet: Νόμιμο στοίχημα με Γενναιόδωρο/Μοναδικό πρόγραμμα ανταμοιβής!

Για τα κορίτσια των υπερβάσεων ακόμα και πριν αρχίσει το Eurobasket. Μια απ’ αυτές τις υπερβάσεις έγινε από την Λολίτα Λύμουρα, η οποία αγωνίζεται με πρόβλημα στο γόνατό της. Συγκεκριμένα έχει χονδροπάθεια και παρά το γεγονός ότι δεν συμμετείχε σ’ ένα μεγάλο μέρος της προετοιμασίας, δήλωσε παρούσα και με τις ενέσεις που έκανε, μπορεί να προσφέρει στην ομάδα.

Αυτά τα κορίτσια, λοιπόν, κατάφεραν στον όμιλο με Γαλλία, Σερβία και Σλοβενία να αρχίσουν να γράφουν τη δική τους ιστορία και σιγά-σιγά να κερδίζουν τόσο το σεβασμό όσο και το θαυμασμό όλο και περισσότερων Ελλήνων φιλάθλων.

Αυτά τα κορίτσια με τις πράξεις τους, ανάγκασαν τα sites, τις αθλητικές εφημερίδες και τα ραδιόφωνα, να γράψουν και να μιλήσουν για εκείνες. Μάλιστα δεν μιλάμε για μια φράση ή μια σειρά αλλά για ολόκληρες συζητήσεις στα ραδιόφωνα και για ολόκληρα άρθρα (όπως αυτό) στα sites και στις εφημερίδες.

Αυτό από μόνο του για τα κορίτσια αποτελεί μια τεράστια προσωπική επιτυχίααλλά και δικαίωση για όλα όσα περνούν για να πετύχουν τους στόχους τους.

Επιπλέον μιλάμε για δώδεκα γυναίκες που αγαπούν το μπάσκετ και την εθνική Ελλάδος και που πλέον αποτελούν παράδειγμα προς κάθε κατεύθυνση. Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Ελλάδα κατάφερε στην πρεμιέρα του Eurobasket να κερδίσει την Σερβία.

Μια τεράστια ομάδα που ήταν μέχρι πρότινος πρωταθλήτρια Ευρώπης. Μπορεί στην πορεία να ηττηθήκαμε από την Σλοβενία και την Γαλλία, όμως καταφέραμε να περάσουμε στην επόμενη φάση.

Παίξε νόμιμα στη Vistabet με το μοναδικό πρόγραμμα ανταμοιβής!

Εκεί βρήκαμε απέναντι μας την Ρωσία, την οποία όχι μόνο κοιτάξαμε στα μάτια αλλά καταφέραμε να την αποκλείσουμε και να βρεθούμε για στα προημιτελικά κάνοντας την δεύτερη μεγάλη υπέρβαση μετά από εκείνη με τη Σερβία.

Οι παίχτριες μας το πίστευαν και φαινόταν αυτό. Έχοντας ως αρχηγούς τις Μάλτση και Καλτσίδου, η εθνική προχώρησε και αντιμετώπισε στα προημιτελικά την Τουρκία, την οποία και διέλυσε με 29 πόντους διαφορά για να βρεθεί στα ημιτελικά για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Αυτό από μόνο του αποτέλεσε τεράστια επιτυχία και υπέρβαση. Μάλιστα αυτές οι νίκες ανεβάζουν και το ελληνικό μπάσκετ στα ύψη. Μπορεί κόντρα στην πανίσχυρη Γαλλία να μην μπορέσαμε να κάνουμε μια ακόμα υπέρβαση όμως αυτά τα κορίτσια κατάφεραν να την κοιτάξουν στα μάτια και να το παλέψουν όσο μπορούν.

Μπορεί να μην βρεθήκαμε στον τελικό όμως και το χάλκινο μετάλλιο αποτελούσε τεράστιο κίνητρο και επιτυχία για τα κορίτσια μας.

Μια μέρα μετά και το Βέλγιο, το οποίο ήταν η δεύτερη έκπληξη μαζί με εμάς στη διοργάνωση ήταν απέναντι μας και θα προσπαθούσε να μας… κλέψει το μετάλλιο. Τα κορίτσια μας φάνηκε ότι δεν μπόρεσαν ποτέ να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις εκείνου του αγώνα και βγάζοντας ένα αρκετά κακό πρόσωπο δεν βγήκαν στην τρίτη θέση του Eurobasket.

Ωστόσο όπως είπαμε και παραπάνω τα κορίτσια παρά την όποια στεναχώρια τους που είναι λογική, θα πρέπει να αισθάνονται πρωταθλήτριες στη φετινή διοργάνωση. Ο λόγος είναι απλός και έχει να κάνει με το γεγονός ότι κέρδισαν με το σπαθί τους, το σεβασμό, την αγάπη και τη στήριξη όλου του κόσμου που μέχρι πρότινος δεν της ήξερε.

Μάλιστα τα κορίτσια κατάφεραν να βρίσκονται σε ολόκληρα πρωτοσέλιδα εφημερίδων, να γίνονται αφορμή συζήτησης στο ραδιόφωνο (θετικά πάντα) και φυσικά να αφιερώνονται γι’ αυτές ολόκληρα άρθρα.

Championsbet: Νόμιμο στοίχημα με 100% επιβράβευση εγγραφής, & Cashout!

Για τους παραπάνω λόγους, λοιπόν, και για το γεγονός ότι οι συνθήκες προπόνησης και γενικότερα των περισσότερων κοριτσιών είναι αρκετά δύσκολες, η εθνική Ελλάδος κέρδισε πολλά περισσότερα απ’ όσα έχασε στο φετινό Eurobasket.

Μάλιστα πολύ σημαντική επιτυχία αποτελεί και το γεγονός ότι με την τέταρτη θέση, θα βρισκόμαστε ότι κι αν γίνει στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Και πάλι μπράβο στα κορίτσια μας που μας έκαναν υπερήφανους!

Δημήτρης Δημόπουλος

Dimitris Dimopoulos

- Tipster

Δείτε ακόμα :

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ποδόσφαιρο

Μη χάσετε

Δελτία Τύπου

Αφιερώματα